Auto Service Gemert
Weerijs 20
5422 WV Gemert

T   (0492) 39 22 70
@   info@autoservicegemert.nl

Afspraak maken? Bel  0492 39 22 70

Auto Service Gemert
HomeContactonze Diensten

Diensten


Accu

De accu controleren is een deel van het auto onderhoud. Zodra u merkt dat uw auto minder goed start kunt u uw accu gratis bij Auto Service Gemert laten testen. Onze deskundige monteurs onderzoeken waar de oorzaak ligt. Zij zullen u adviseren hoe de problemen te verhelpen. Als het een eenvoudige storing betreft, verhelpen zij dit ter plaatse kosteloos.


Aircoservice

De aircoservice van Auto Service Gemert voorziet in een grondige controle van het complete aircosysteem. Wij maken gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur. Hierbij worden hoge en lage druk, de uitstroomtemperatuur en het interieurfilter gecontroleerd en zo nodig vervangen. Bovendien worden alle relevante componenten gecontroleerd. Het koudemiddel wordt vervangen en er wordt preventief een contrastmiddel in het systeem ingebracht. Vervolgens worden alle componenten en verbindingselementen op lekkage gecontroleerd.


APK

De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Dit is een verplichte keuring in het auto onderhoud. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd. Wij voeren de verplichte APK keuring graag voor u uit. Wij zijn merk onafhankelijk, u kunt dus bij ons terecht met elke auto of bedrijfsauto. U krijgt te allen tijde een objectieve en eerlijke keuring.

In combinatie met een grote onderhoudsbeurt is de APK gratis. Wij repareren nooit zonder uw toestemming, u krijgt altijd een prijsopgave als er reparaties noodzakelijk zijn voor de APK of als er advies reparaties zijn.


Balanceren

Onterecht worden de handelingen balanceren en uitlijnen door elkaar gebruikt. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. Auto Service Gemert beschikt over de kennis om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen. Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken, wat de ophanging onnodig belast.


Banden reparatie en opslag

Een autoband is voor de meeste mensen rond en zwart en een noodzakelijk iets om onder de auto te hebben. Maar, een band is veel meer. De banden van uw auto spelen een cruciale rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste.

Een scherp voorwerp (spijker, schroef, glas, etc.) kan de staalgordel beschadigen. Wanneer er vocht bij deze gordel komt gaat deze oxideren. Na enige tijd zal de hechting door deze oxidatie met het rubbermengsel sterk verminderen wat uiteindelijk separatie van het loopvlak tot gevolg kan hebben. Een band hoeft niet altijd vervangen te worden. Bij tijdige constatering van een lek kan in veel gevallen een band gerepareerd worden. Laat dit altijd door een vakspecialist uitvoeren.

Natuurlijk kunt u uw zomer- of winterbanden thuis opslaan als u daar de ruimte voor heeft. Maar voor uw bandenopslag kunt u ook bij Auto Service Gemert terecht. Wij slaan uw banden dan veilig voor u op. Heeft u er thuis geen gedoe van!


Grote beurt

Mobiliteit gaat samen met veiligheid en zekerheid op de weg. Goed en regelmatig auto-onderhoud is van cruciaal belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen. Bij een grote onderhoudsbeurt worden diverse onderdelen in, onder en om de auto en onder de motorkap nauwkeurig gecontroleerd. Indien noodzakelijk worden onderdelen vervangen. Bovendien zit bij de grote onderhoudsbeurt op verzoek een gratis APK-keuring inbegrepen.


Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden alle vitale functies zoals autobanden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen van de auto nauwkeurig onderzocht. De lampen worden bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld en de olie en het oliefilter worden ververst / vervangen.


Olie verversen

Olie verversen is een belangrijk aspect van het auto-onderhoud. De levensduur en de prestaties van de motor worden voor een groot deel bepaald door de smering ervan. Een optimale smering zorgt ervoor dat de motor goed kan functioneren, continu topprestaties kan leveren, langer meegaat en in een perfecte conditie blijft. Daarom is het belangrijk om een goede motorolie te gebruiken.


Remmen

Ondanks de opkomst van airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren, zijn de remmen nog steeds de belangrijkste auto-onderdelen als het gaat om de veiligheid van de automobilist. Toch rijdt nog altijd een kwart van alle auto’s met slechte remmen. Zowel het aantal kilometers dat men jaarlijks rijdt als de rijstijl van de chauffeur, zijn van grote invloed op de slijtage van de remmen. Zeker omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, dient de conditie van de remmen regelmatig gecontroleerd te worden. Wij controleren graag de remmen van uw auto voor u.


Roetfilters

Een roetfilter is een essentieel onderdeel van een dieselauto. Het filter vermindert de uitstoot van fijnstof. Dit is belangrijk voor het milieu en uw gezondheid. In principe kan een roetfilter een autoleven mee, maar toch kan het roetfilter verstopt raken of zelfs stukgaan. Wij kijken het roetfilter graag voor u na en vervangen deze voor u indien nodig.


Ruitschade

Auto Service Gemert kan u ook helpen bij ruitschade. Wij regelen niet alleen de reparatie van sterretjes in uw ruit maar kunnen er ook voor zorgen dat uw ruit vervangen wordt als dit nodig is. Laat het echter niet zo ver komen dat een sterretje doorschiet. Kom op tijd langs bij Auto Service Gemert en voorkom dat u meer betaalt dan nodig is.


Schokdempers

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan comfort alleen. De schokdempers zorgen ervoor dat de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek. Als de vering van je auto erg stug of juist veel te licht voelt, is het verstandig om je schokdempers te laten controleren. Vertrouw u uw schokdempers niet, dan inspecteren wij ze gratis en kunnen we ze indien nodig direct vervangen.


Schadeservice

Auto Service Gemert beschikt over een werkplaats die is voorzien van alle benodigdheden om u een goede en gespecialiseerde service te kunnen bieden. Wij zijn thuis in het herstellen van kleine krassen tot grotere schadegevallen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw auto er weer uit ziet alsof er niets is gebeurd. Mocht u tijdens onze werkzaamheden een vervangende auto nodig hebben kunnen wij die voor u regelen.


Trekhaken

Trekhaken zijn ongekend populair in Nederland. De trekhaak wordt in ons land volop gebruikt voor aanhangers, fietsendragers en uiteraard de caravan. Het laten monteren van een trekhaak is een technische en complexe zaak. Door de elektrische aansluiting bij moderne auto's vereist de montage de nodige expertise. Het monteren van een trekhaak wordt dan ook meer en meer een specialisme. Bij Auto Service Gemert is de kennis hiervoor aanwezig en is er ruime ervaring met het monteren van alle merken trekhaken voor ieder type auto.


Uitlaat

Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai uit de motor te dempen,verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten. Bij een lek gaat Auto Service Gemert voor u na of de uitlaat nog gerepareerd kan worden of dat  de uitlaat geheel of gedeeltelijk vervangen dient te worden.


Uitlijnen

Uitlijnen is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. Goed uitgelijnd betekent dat alle vier de wielen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Auto Service Gemert kan er voor zorgen dat uw auto uitgelijnd wordt.


Wintercontrole

Is uw auto nog in topconditie? Met de Wintercontrole wordt uw auto snel en grondig nagekeken op de belangrijkste punten.


Zomercontrole

Is uw auto nog in topconditie? Met de Zomercontrole wordt uw auto snel en grondig nagekeken op de belangrijkste punten.